vrijdag 1 maart 2019 - 20:15

PAS DE DEUX

Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap

Geweest Prijzen & locatie
  • € 27,50 Prijs
  • € 22,50 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Dans vrijdag 1 maart 2019 - 20:15

PAS DE DEUX

Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap

Na een succesvolle tour, lovende reacties én een nominatie voor de Zwaan (Oscar voor de Nederlandse dans) is ‘Pas de Deux’ door Scapino terug in het theater. In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor voor de dans.

‘Pas de Deux’ is een pure dans- en muziekervaring, een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. De wereld van Michiel Borstlap is kristalhelder en imposant door haar eenvoud en harmonie. De wereld van Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch.

Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend. Het warme pianospel van Borstlap krijgt een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Er is geen muziek die Ed Wubbe niet heeft veroverd. Pas de Deux is bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief.

de Volkskrant

De stukken van Borstlap graven dieper dan die van Einaudi en hij speelt ze met veel gevoel. Pas de Deux ziet er prachtig uit, met uitstekende dansers.

Theaterkrant

Een spannende voorstelling in een magistraal muzikaal universum

Danspubliek
PAS DE DEUX Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap
Geweest