zaterdag 14 december 2019 - 14:00

Poppentheater Jacobus Wieman

Elins huiskabouter

Geweest Prijzen & locatie
  • € 9,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten
  • Het Oude Raadhuis locatie
Kinder en familie zaterdag 14 december 2019 - 14:00

Poppentheater Jacobus Wieman

Elins huiskabouter

Jacobus Wieman, één van Nederlands meest bekende poppenspelers, laat de kinderen het avontuur van Tjovik de kleine huiskabouter meebeleven.

Elin is het liefste mensenkind volgens Tjovik Torgusson, bijgenaamd Kleintje. Kleintje is een van de jongste huiskabouters. Heel veel huizen in Zweden hebben hun eigen huiskabouter. Een paar keer per jaar vieren de huiskabouters feest met elkaar. Dan vertellen ze elkaar verhalen in plaats van dat ze het mensenhuis opruimen en de dieren verzorgen. Op zo’n avond luistert Kleintje naar zijn opa die vertelt over de trollen die op deze feestavond in hun grot de gestolen schatten tellen. Kleintje wil zelf gaan kijken. Zo ver is die grot niet. Misschien kan hij voor Elin een ketting vinden… Is dat wel een goed idee? Want trollen zijn misschien wel dom, ze zijn ook heel gevaarlijk.
Een spannend verhaal in de poppenkast! Gespeeld met hand- en stokpoppen en halfmarionetten. Koos Wieman liet zich voor zijn poppenspel inspireren door de schitterende illustraties van de Zweedse sprookjestekenaar John Bauer (1882 – 1918).

  • Vanaf 4 jaar

 

Poppentheater Jacobus Wieman Elins huiskabouter
Geweest