zo 16 januari 2022 - 14:00 uur

Rik Kuppen – piano

Prokofjev en Beethoven

Geweest Prijzen & locatie
  • € 18,25 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Klassieke muziek zo 16 januari 2022 - 14:00 uur

Rik Kuppen – piano

Prokofjev en Beethoven

Rik Kuppen is een veelbelovende, jonge solist en kamermusicus. Veelvuldig te horen op het podium en onderdeel van vernieuwende, succesvolle ensembles is hij 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het YPF volgde het Dutch Classical Talent traject, waar hij werd omschreven als een
‘kleurenvirtuoos’.

“Wat mij zo aantrekt aan de muziek van Prokofjev is het mysticisme en visionaire dat eraan ten grondslag ligt: zijn sferische muziek lijkt van een andere planeet te komen. Hij was een absolute revolutionair en creëerde totaal nieuwe ideeën en klankwerelden die eigen en uniek waren.

Een ander fantastisch element is het absurdistische en het komische. Prokofjev omschrijft zijn muziek als grotesk. Het is vaak een extreme uiting van lelijke en onaangename karaktereigenschappen zoals in zijn Sarcasmen. Hier schrijft hij over hoe we vaak onze medemensen kwaadaardig kunnen bespotten en uitlachen; en hoe we vaak na deze gemene uitbarsting ons beschaamd en laf voelen. Prokofjev zocht naar een absolute kloppende vorm en eenvoud van expressie. De talloze korte stukken worden samengebonden door de simpelste ideeën om zo de meest poëtische kleuren te schetsen.

  • In 2018 won Rik Kuppen samen met zijn pianokwintet De Formule De Grote Kamermuziekprijs. De Formule is een
    experimenteel ensemble dat bijzondere voorstellingen maakt en kunstdisciplines combineert. Hun laatste
    voorstelling Gevangen in De Formule, gemaakt in samenwerking met het NJO, was een groot succes.
Rik Kuppen – piano Prokofjev en Beethoven
Geweest