vr 26 november 2021 - 10:00 uur

ONLINE – Schuld of Onschuld

Jan Kooijman, André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Renée Soutendijk e.a.

Toneel vr 26 november 2021 - 10:00 uur

ONLINE – Schuld of Onschuld

Jan Kooijman, André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Renée Soutendijk e.a.

Een online rechtszaak met publieksjury: Een Midwinternachtsmoord

Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak.

Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces.

Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Verhaal:
Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College – net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom – het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan u om uiteindelijk te beslissen … veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?

  • Deelnemers krijgen toegang tot het inloggedeelte van de site www.schuldofonschuld.nl en zien daar per procesdag vele filmpjes en bewijsstukken. Iedere dag eindigt met een overzicht van alle filmpjes achter elkaar, die op de site te bekijken blijven. Het is dus niet noodzakelijk het proces real time te volgen. Nadat gedurende vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en de slotpleidooien zijn vertoond, mag de deelnemer bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is. ​Vervolgens wordt bekend wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd. Na de uitspraak volgt een korte speelfilm waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Het is zowel mogelijk om een ticket voor jezelf te kopen of een ticket voor jezelf in combinatie met ticket(s) om cadeau te doen. Oftewel: een geweldig cadeau voor onder de boom.
  • Cast Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, Randy Fokke, Gijs Scholten van Aschat, Rein van Duivenboden, Rami Kooti Arab, Tara Hetharia, Doris Baaten, Renée Soutendijk, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn en Muhsin Abdulwahab.
ONLINE – Schuld of Onschuld Jan Kooijman, André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat, Ronald Snijders, Patrick Nederkoorn, Renée Soutendijk e.a.
Geweest