woensdag 27 mei 2020 - 20:30

Saskia Temmink & Solo Stories

Doet sneeuw pijn

Geannuleerd Prijzen & locatie
  • € 24,50 Prijs
  • € 20,50 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel woensdag 27 mei 2020 - 20:30

Saskia Temmink & Solo Stories

Doet sneeuw pijn

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

  • ‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).

“Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven.”

de Volkskrant

“Het slot is zo intrigerend, dat het zonde zou zijn dat prijs te geven: het lijkt of er een klein wonder gebeurt. (…) In dramaturgisch opzicht een perfecte wending, die van verdriet ontroering maakt.”

Theaterkrant
  • Regie Benno Hoogveld
  • Script Roos Schlikker & Erris van Ginkel
Saskia Temmink & Solo Stories Doet sneeuw pijn
Geannuleerd