zo 4 december 2022 - 14:00 uur

Stop de Tijd

Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse, Het Balletorkest

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 18,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Theaterconcert zo 4 december 2022 - 14:00 uur

Stop de Tijd

Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse, Het Balletorkest

Pianist Martin Fondse (Componist des Vaderlands) en vocaliste Margriet Sjoerdsma maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman een voorstelling over de neiging van de mens om de wereld en de tijd naar onze hand te willen zetten. Ze worden begeleid door de houtblazers en percussionisten van Het Balletorkest.

Stop de Tijd is een mix van pure kamermuziek, een vleugje jazz en een knipoog naar de gospel. Met ontroerende gedichten van Vrouwkje Tuinman verteld door Vrouwkje zelf. Ook teksten van Remco Campert, Jean-Pierre Rawie en F. Starik komen voorbij.

Het geluk van een lege agenda. Het verlangen om, desnoods ingevroren, eeuwig mee te gaan. Jezelf tot museum maken. De angst voor gemis.
Kan er niet even iemand anders dood zijn dan die ene?

Stop de Tijd is een poëtische muziekvoorstelling met songs die zich bewegen van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Alledaagse onderwerpen worden bezongen, maar ook onwaarschijnlijke en absurde zaken staan in de schijnwerpers.

  • Première
  • Martin Fondse is Componist des Vaderlands (2022-2024) en won oa de Boy Edgar Prijs in 2017
  • Margriet Sjoerdsma ontving een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights (2021). Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw.

“Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf."

de Telegraaf
Stop de Tijd Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse, Het Balletorkest
Koop tickets