za 29 oktober 2022 - 20:30 uur

Theaterbolwerk PUNCH – Carine Crutzen, Marisa van Eyle e.a.

ONGERIJMD

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 23,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel za 29 oktober 2022 - 20:30 uur

Theaterbolwerk PUNCH – Carine Crutzen, Marisa van Eyle e.a.

ONGERIJMD

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet?

Als je als ’s Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard?

Een chaotische poging, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur te scheppen.
De voorstelling neemt de bezoeker mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. 

  • Met: Carine Crutzen (De Kersentuin, Wijn, Gif, Pleidooi) Willem Voogd (Bonita Avenue, Mees Kees), Marisa van Eyle (Dangerous Liaisons, Alles is Liefde), Kharim Amier (Good Cop, Romeo & Julia) en Niek van der Horst (De Wilde Keuken)
  • Theaterbolwerk Punch brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met gelauwerde èn jong talent.

"Ongerijmd is in de verf gezet door geslepen acteurs als Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst. Zij maken er in stemmige, lichtgrijze maatpakken en witte overhemden, figurerend tegen een sober decor, een uptempo taalspel van dat bij vlagen geestig is en doordacht tegelijkertijd.”

NRC

"Regisseuse Hanneke Braam gebruikt een soort staketsel van een windmolen om de spelers ook de hoogte in te laten gaan. Haar aandeel is knap en vaardig en haar tekstregie meer dan superieur."

Theaterkrant

"Ongerijmd is een voorstelling waarover je nog lang nadenkt ... Frank Siera heeft met deze voorstelling zeker een goede eerste voorstelling neergezet.

Ilovetheater.nl
  • Cast Kharim Amier, Carine Crutzen, Marisa van Eyle, Niek van der Horst, Willem Voogd
  • Regie Hanneke Braam
Theaterbolwerk PUNCH – Carine Crutzen, Marisa van Eyle e.a. ONGERIJMD
Koop tickets