za 29 oktober 2022 - 20:30 uur

Theaterbolwerk PUNCH

ONGERIJMD | Theatrale lezing

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 23,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel za 29 oktober 2022 - 20:30 uur

Theaterbolwerk PUNCH

ONGERIJMD | Theatrale lezing

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? 

Als je als ’s Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard?

Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

"Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan."

NRC

"Het eerste stuk dat volgende seizoen onder de vlag van theaterbolwerk PUNCH verschijnt is ‘ongerijmd’, waarbij Frank Siera als het ware in het hoofd is gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita."

Telegraaf
Theaterbolwerk PUNCH ONGERIJMD | Theatrale lezing
Koop tickets