za 19 november 2022 - 20:15 uur

Tim Fransen

De mens en ik

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst za 19 november 2022 - 20:15 uur

Tim Fransen

De mens en ik

Tim Fransen zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig.

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom.

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma.

  • Tim Fransen heeft de Poelifinario 2022 gewonnen in de categorie ‘engagement’ met zijn programma ‘De mens en ik’.

"Wat Fransen serieus wil meegeven, gaat gepaard met een geweldige hoeveelheid geestigheid."

de Volkskrant

Deze voorstelling is verplaatst van 10 dec 2021 naar 19 nov 2022. Ticketkopers hebben op 2 dec 2021 bericht van ons ontvangen per mail.

Tim Fransen De mens en ik
Geweest