woensdag 5 februari 2020 - 20:15

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous Liaisons

Geweest Prijzen & locatie
  • € 32,00 Prijs
  • € 27,00 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Toneel woensdag 5 februari 2020 - 20:15

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous Liaisons

Een cast om van te watertanden: voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt.

Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De 18de-eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man.
Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo?

Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

  • Try-out
  • Bij de voorstelling op 5 februari geven Lex Passchier (acteur en scenarioschrijver) en Katja Breninkmeijer (artistiek leider De Meerse) om 19:30 uur een gratis inleiding op deze voorstelling. Klik hier om te reserveren.

 

 

  • Cast Tjitske Reidinga (‘Gooische Vrouwen’), Mark Rietman (‘The Nation’, ‘Amadeus’), Marisa van Eyle (‘Lulu’, ‘In de ban van Broadway’), Sander Plukaard (‘Kosmopolis’, ‘Amadeus’), Hanna van Vliet (‘Fiddler on the Roof’, ‘De Tweeling’) en Judith Noyons (‘Revolutions’, ‘Don Carlos’)
  • Regie Nina Spijkers (‘Het temmen van de feeks’, ‘Minis Plus’)
Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a. Dangerous Liaisons
Geweest