vr 12 maart 2021 - 20:30 uur

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

Aanmelden Aanmelden voor deze voorstelling Prijzen & locatie
  • € 20,75 Zitplaats
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Toneel vr 12 maart 2021 - 20:30 uur

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

Deze voorstelling stond op 15 mei 2020 Kleine Zaal en is verplaatst naar 5 november 2020 Grote Zaal. Kaartkopers hebben via mail bericht van ons ontvangen.

19 oktober 2020: deze voorstelling is opnieuw verplaatst van 5 nov 2020 naar 12 maart 2021. Ticketkopers hebben op 22 okt 2020 per email bericht ontvangen.


Belangrijke informatie voor als je nog geen tickets hebt: 
Voor deze voorstelling zijn binnen de 1,5 meter capaciteit tickets verkocht. Aangezien wij nog niet weten met hoeveel mensen we tegen die tijd in de zaal mogen is het voor ons en de artiest(en) heel waardevol als je je interesse in deze voorstelling aangeeft d.m.v. de aanmeldlink. Als er tickets vrij komen, word je als eerste gemaild dat de verkoop weer opengaat. Je bent tot niets verplicht en wij gebruiken je gegevens alleen voor deze mail en niet voor andere (marketing)doeleinden. Je gegevens worden na de speeldatum verwijderd. Wij danken je alvast hartelijk voor het gebruikmaken van de aanmeldlink.


*De allerlaatste voorstellling van Toneelgroep Het Volk!*

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk.

Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi.

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen.

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk waarmee zij hun muzikale verleden en levensverhaal doornemen, zorgen voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

"Minke Kruiver is erin geslaagd om de kenmerkende stijl van Het Volk volledig tot zijn recht te laten komen en er toch nieuwe lagen aan toe te voegen. Ongetwijfeld ook met behulp van Steef de Jong...geestige vormgeving…geraffineerde liedteksten."

Haarlems Dagblad

"De tekst gaat een fraai spel aan met werkelijkheid, fictie en het libretto van La Traviata....amusante voorstelling...zichtbaar speelplezier."

Theaterkrant
  • Cast Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver
Toneelgroep Het Volk De Bezoeking
Aanmelden Aanmelden voor deze voorstelling