vrijdag 15 mei 2020 - 20:30

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

Geweest Prijzen & locatie
  • € 20,75 Prijs
  • € 16,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel vrijdag 15 mei 2020 - 20:30

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

*De allerlaatste voorstellling van Toneelgroep Het Volk!*

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk.

Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi.

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen.

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk waarmee zij hun muzikale verleden en levensverhaal doornemen, zorgen voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

"Minke Kruiver is erin geslaagd om de kenmerkende stijl van Het Volk volledig tot zijn recht te laten komen en er toch nieuwe lagen aan toe te voegen. Ongetwijfeld ook met behulp van Steef de Jong...geestige vormgeving…geraffineerde liedteksten."

Haarlems Dagblad

"De tekst gaat een fraai spel aan met werkelijkheid, fictie en het libretto van La Traviata....amusante voorstelling...zichtbaar speelplezier."

Theaterkrant
  • Cast Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver
Toneelgroep Het Volk De Bezoeking
Geweest