wo 20 april 2022 - 20:30 uur

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

Geweest Prijzen & locatie
  • € 20,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel wo 20 april 2022 - 20:30 uur

Toneelgroep Het Volk

De Bezoeking

De Bezoeking is de laatste voorstelling van de legendarische Toneelgroep Het Volk.

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger.

In De Bezoeking graven zij diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk La Traviata. Figuren uit deze opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

  • spel: Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver
  • De Bezoeking is de laatste voorstelling van de legendarische Toneelgroep Het Volk. Het kleine gezelschap reist al meer dan 40 jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters om het publiek te vermaken met haar eigenzinnige en geestige voorstellingen over mannelijk onvermogen. Kenmerkend is ook hun archaïsch taalgebruik. In de loop van de jaren heeft Het Volk een grote schare fans opgebouwd.
Toneelgroep Het Volk De Bezoeking
Geweest