do 3 maart 2022 - 20:15 uur

Toneelgroep Maastricht

Een Meeuw

Geweest Prijzen & locatie
  • € 26,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Toneel do 3 maart 2022 - 20:15 uur

Toneelgroep Maastricht

Een Meeuw

Voorjaar 2022 zetten schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van een van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

Een meeuw speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina (Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin (Römer), wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

  • Try-out

‘Beste voorstelling van het jaar’

over 'Peachez' - Elsevier

‘Een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans’

over 'Peachez' - de Volkskrant

‘Een bloedmooie ode aan de liefde’

over 'Peachez' - Holland Media Combinatie
  • Cast Spel Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse, Tim Helderman
  • Regie Michel Sluysmans
Toneelgroep Maastricht Een Meeuw
Geweest