woensdag 6 maart 2019 - 20:30

Worden Racisten

George & Eran

Geweest Prijzen & locatie
  • € 20,00 Prijs
  • € 16,00 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
woensdag 6 maart 2019 - 20:30

Worden Racisten

George & Eran

In deze actuele komedie zoeken de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond naar de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland. Met een flinke dosis vrolijke boosheid, want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

Wij willen ons steentje bijdragen, het juiste doen, aan de goede kant van de geschiedenis staan, tolerant zijn en begripvol! We schreeuwen op het toneel al jaren: Waarom verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen? Politie blijft maar etnisch profileren! #Metoo! De Nederlandse identiteit vervaagt! En waarom verandert Zwarte Piet nog steeds maar niet van kleur!? Maar deugen is niet zo makkelijk als het lijkt in de wereld waarin we leven. Want hoe hard je je best ook doet, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt en je laat weten dat je het totaal verkeerd ziet.

  • Concept & Tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël

 

Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.

Theaterkrant

 Actueel theater op het scherp van de snede.

NRC

De opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.

de Volkskrant
  • Cast Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Milan Sekeris & Myrthe Huber
  • Regie Koos Terpstra
Worden Racisten George & Eran
Geweest