wo 24 november 2021 - 20:15 uur

Xclusiv Company

BEHIND THE iMASQ

Geweest Prijzen & locatie
  • € 24,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Dans wo 24 november 2021 - 20:15 uur

Xclusiv Company

BEHIND THE iMASQ

In onze snel veranderende wereld is de druk om te presteren en erbij te horen groter dan ooit

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd. Iedereen draagt een masker en verbergt soms zijn ware ik.

Behind The iMASQ laat zien dat je mag zijn wie je bent!

De muziek in BEHIND THE iMASQ – een mix van deep house, hiphop en broken beats – beweegt mee met de emoties van de dansers. Spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het is het stemmetje dat ze influistert dat ze niet goed genoeg zijn. Want dat is wat depressie met je doet.⁠

In onze vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld probeert vrijwel iedereen te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen. De drang om te moeten presteren en erbij te horen is – vooral op social media – groter dan ooit. Steeds meer (jonge) mensen ontwikkelen hierdoor een negatief zelfbeeld. Ze worden gekweld door sombere gevoelens en glijden langzaam in een depressie. Maar dat mag de buitenwereld niet weten! Dus zetten ze een masker op, om hun ware ik te verbergen

 

Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens een masker op. Maar ‘BEHIND THE iMASQ’ geeft ons juist een kijkje achter maskers, om onze (harde) wereld zonder filters en kaders te beleven.

  • Xclusiv Company is onder leiding van Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch en Osman Batal al meer dan 15 jaar aanjager van de ontwikkeling van urban dans (o.a. hiphop-streetdance, breakdance en vogue) en muziek.
Xclusiv Company BEHIND THE iMASQ
Geweest