donderdag 5 maart 2020 - 20:15

Yentl en de Boer

Lacrimosa

Geweest Prijzen & locatie
  • Gratis Prijs
  • Gratis CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst donderdag 5 maart 2020 - 20:15

Yentl en de Boer

Lacrimosa

19 juli 2019: Yentl Schieman en Christine de Boer van het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer zijn beiden in verwachting. De voorstelling ‘Lacrimosa’ is daarom verplaatst naar volgend seizoen. Kaartkopers ontvangen uiterlijk op woensdag 31 juli 2019 per e-mail bericht. Hieronder een persoonlijk bericht van Yentl en de Boer:

Lieve theatervriend,
We kunnen het zelf nog amper geloven maar… we zijn een nieuw duo aan het maken!!
Super krankzinnig Morph-gebeuren dat we, zonder iets af te spreken, DRIE DAGEN na elkaar uitgerekend zijn.
We zijn heel trots en blij dat we dit nieuws met jullie kunnen delen, maar het heeft natuurlijk wel consequenties voor onze plannen de komende tijd. De geplande tournee van Lacrimosa wordt een jaar opgeschoven.
We zien jullie heel graag volgend seizoen! Met een nieuwe voorstelling… en op de achtergrond huilende babygeluiden vanuit de kleedkamer. ????????

Heeeel veel dank voor jullie begrip!
Liefs, Yentl en Christine


Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. ‘Lacrimosa’. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

Yentl en de Boer Lacrimosa
Geweest