di 6 december 2022 - 02:44 uur

A Place not yet left behind

Marjolein van Haasteren, Maria Smits, Anne-Marie Abcouwer, Peter Zuur en Hans de Bruijn

zo 17 feb tm zo 17 mrt 2013 - 00:00 uur

A Place not yet left behind

Marjolein van Haasteren, Maria Smits, Anne-Marie Abcouwer, Peter Zuur en Hans de Bruijn

Opening 3 maart 16:00 – 18:00 uur  Met een optreden van het Trio Het Leidse Hout:
Dorine Schade, fluit, Cato Went, viool, Tanja Trede, altviool

Vijf kunstenaars laten uitnodigend werk zien dat op de toeschouwer overkomt als een rondreis door nog niet gemaakte herinneringen. Ontmoetingen met soms vriendelijke, soms desolate landschappen en hun spaarzame bewoners. Culturele landschappen.

De monumentale doeken van Hans de Bruijn laten je in hun pasteuze verflagen kennis maken met landschappen die hun wortels hebben in de romantiek. Peter Zuur vangt zijn architectonische momentopnames met een doorwerkt karakter op grote panelen. De rauwe werkelijkheid is gevangen en weergegeven in gomdruk en nieuwe mediatechnieken. Bij Anne-Marie Abcouwer raakt het stedelijke landschap de digitale schijn . De dagelijks zichtbare werkelijkheid wordt een digitale droom. Marjolein van Haasteren laat in haar transparante werken vervreemdende werelden zien. Met hun desolate architectuur vormen ze een fictieve odyssee. Ondanks de klassieke thema’s zijn de beelden van Maria Smits door het gebruik van “waardeloze” verpakkingsmaterialen eigentijds . Door haar keuze van materiaal en onderwerp bevraagt zij de relatie tussen waarden en macht.

De kunstenaars suggereren een werkelijkheid die meer een innerlijk landschap vertoont dan een reëel. Een werkelijkheid die voorkomt uit de manier waarop de mens zich verhoudt tot zijn omgeving. Een verassend verpozen dat tot reflectie aan wil zetten.

Marjolein van Haasteren - The Longing
Maria Smits en Hans de Bruijn
Maria Smits, Hans de Bruijn, Anne Marie Abcouwer
Maria Smits, Marjolein van Haasteren
Peter Zuur
Peter Zuur