zo 25 september 2022 - 21:53 uur

Karel Gomes

85 jaar - Overzichtstentoonstelling

za 30 mei tm za 22 aug 2015 - 00:00 uur

Karel Gomes

85 jaar - Overzichtstentoonstelling

Karel Gomes studeerde aan de Rijksacademie te Amsterdam. Zijn werk is aangekocht door musea, gemeenten en particulieren in binnen- en buitenland. Beelden van Karel Gomes bevinden zich o.a. in het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en het Centraal Museum te Utrecht.

Belangrijke beelden van Gomes zijn o.a.: de joodse vluchteling, de middeleeuwse dodendans, de serie martelingen en het Ghandi-monument aan de Churchillaan in Amsterdam. Het werk van Gomes kenmerkt zich door krachtige expressieve beelden met een eigen stijl. Het gebaar, de emotie wordt gevangen in een ruimtelijke vorm, waarbij ook de ruimte en de vrije lucht eromheen moet meewerken. Of hij nu klein of monumentaal werkt, de beelden hebben een enorme zeggingskracht. Figuratief, soms gedetailleerd dan weer grover uitgewerkt, maar met alle essenties. Gomes heeft met een tiental werken zijn stempel op de Haarlemmermeer gedrukt. De Polderjongen, beeldengroep De Recreanten en Leeghwater zijn slechts enkele voorbeelden. Karel Gomes rangschikt zichzelf niet onder een bepaalde kunststroming.

Kijk op www.uitinhaarlemmermeer.nl voor een fiets-/autoroute langs de beelden van Karel Gomes in Haarlemmermeer en omgeving.

Gewijzigde openingstijden per 17 augustus: woe t/m zaterdag vanaf 14:00 uur.

https://hart.amsterdam/nl/page/49866/020today-hommage-aan-karel-gomes