di 6 december 2022 - 01:59 uur

VINCI

Léon van Kuijk, Rogier Polman, Robert Lambermont, Art van Triest, Jelle Korevaar, Tamar Rubinstein en Jurgen Winkler.

vr 19 okt tm zo 11 nov 2018 - 00:00 uur

VINCI

Léon van Kuijk, Rogier Polman, Robert Lambermont, Art van Triest, Jelle Korevaar, Tamar Rubinstein en Jurgen Winkler.

Galerie De Meerse toont in de tentoonstelling VINCI werk van kunstenaars waarbij poëzie, onderzoek, technische verbeelding en wetenschap kernbegrippen zijn. Het zijn geen ‘werkelijkheidsdenkers’ die hier hun werk tonen, maar ‘mogelijkheidsdenkers’!

Opening vrijdag 19 oktober van 17:00-19:00 uur

Leonardo Da Vinci kan zonder overdrijving worden gerekend tot de grootste genieën die de mensheid heeft voortgebracht. Deze homo universalis was zijn tijd ver vooruit. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, uitvinder, architect, (militair) ingenieur, scheikundige, filosoof, natuurkundige, anatomist, schrijver, componist, wiskundige, geoloog, botanicus en cartograaf.
Uit zijn geest (1452-1519) ontsproten helicopters, waterwerken, automobielen, tanks, droomsteden, de parachute, de radarboot, het machinegeweer (dat tijdens de Eerste Wereldoorlog in militair gebruik raakte), het duikpak en zelfs een primitief model van de robot. Ga zo maar door, om nog maar niet te spreken van zijn anatomische bijdragen aan de medische wetenschap.
Deze grootmeester der grootmeesters heeft tot in het huidige tijdsgewricht talloze kunstenaars, wetenschappers, filosofen, out of the box-denkers, innovatieve techneuten en dagdromers op weg geholpen te geloven in schier onmogelijke vergezichten.