Algemene informatie en Corona

AANGEPASTE HUISREGELS MBT CORONA:

Vanwege Corona zijn er voorstellingen geannuleerd of verplaatst. Bij een verplaatsing blijft je oude ticket geldig (tenzij anders vermeld). Naast de datum is de locatie en het tijdstip vaak gewijzigd én is de zaal ongeplaceerd. Je krijgt uiterlijk een dag van te voren een servicebericht met de juiste locatie en tijdstip. Informatie over datum, tijdstip, locatie en wanneer wij per email ticketkopers hebben geinformeerd is ook terug te vinden bij de betreffende voorstelling.

– De Meerse  Grote Zaal/Kleine Zaal, Raadhuisplein 3 – 5, Hoofddorp
of
– Het Oude Raadhuis,
Hoofdweg 675 (Westzijde), Hoofddorp
Klik hier voor locaties en parkeren.

Wij openen onze deuren 30 minuten voor aanvang.

 1. Houd 1,5 meter afstand.
 2. Bij aankomst bij De Meerse/Het Oude Raadhuis verzoeken wij je je handen te desinfecteren.
 3. Wij heten je van harte welkom en scannen je ticket (mobiel of hard copy).
 4. Wij zijn verplicht je te vragen of je griepklachten hebt.
 5. Je wordt door een medewerker doorverwezen naar de zaal.
 6. In de zaal zal een medewerker je je stoel(en) aanwijzen.
  De zaal is ongeplaceerd. Je kan geen aanspraak maken op rij- en/of stoelnummer die vermeld staan op oude tickets. Om de veiligheid te waarborgen dient de aanwijzing van ons personeel o
  pgevolgd te worden. Als je eenmaal een stoel toegewezen hebt gekregen is het helaas niet toegestaan om de stoel te verlaten (voor bijvoorbeeld toilet, etc.).
 7. Bij einde voorstelling vragen wij je te blijven zitten, op aanwijzing van een medewerker kunnen we de zaal verlaten.
 • Een eigen mondkapje is per 1 december 2020 verplicht. Als je op je stoel plaatsneemt, mag je mondkapje af.
 • De garderobe is open.
 • De toiletten zijn open.
 • De bar is open tot 22:00 uur.

Wij maken gebruik van een luchtbehandelingssysteem dat continu verse buitenlucht naar binnen blaast (geen recirculatie).

Mocht er onverhoopt een melding komen van een Corona-besmetting, dan nemen wij direct contact op met de personen die aanwezig waren bij deze voorstelling (telefonisch en/of per mail). Tevens zal dan gevraagd worden om goedkeuring voor het doorgeven van je gegevens aan de GGD.

Fijn om te weten:
Onze Grote Zaal heeft 520 stoelen.
1,5 meter capaciteit: 137 stoelen.

Onze Kleine Zaal heeft 300 stoelen.
1,5 meter capaciteit: 78 stoelen.

Het Oude Raadhuis heeft 100 stoelen.
1,5 meter capaciteit: 26 stoelen.

Klik hier voor informatie over verplaatste, geannuleerde voorstellingen en aanmelden.
Klik hier voor contact.


Placering bij Kindervoorstellingen:
Kinderen onder de 12 jaar mogen naast andere kinderen/volwassenen zitten uit niet hetzelfde huishouden. Om goed overzicht te houden verzoeken wij je om daadwerkelijk een volwassen ticket én kindertickets te kopen. Wij kunnen dan zien hoeveel stoelen wij nog vrij hebben.

 • Vanwege de ingewikkelde placering verzoeken wij je dringend de instructies van ons personeel op te volgen. Dit kan betekenen – vanwege het aantal stoelen – dat kinderen niet tussen twee volwassenen in geplaatst kunnen worden.

Minder valide, rolstoelplaatsen of groepsreserveringen:
Wanneer je rolstoelplaatsen wilt reserveren of meer dan 10 kaartjes per persoon, dan zijn wij je graag van dienst. Neem contact met ons op: 023-5563707.

Heb je een rolstoelplaats gereserveerd in de zaal of ben je minder valide, meld je dan voor aanvang van de voorstelling bij één van onze medewerkers. Wij zullen dan regelen dat je op een veilige wijze de zaal in en uit kan.


Annuleren:
Heb je kaarten voor een voorstelling maar ben je helaas verhinderd, dan kun je tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling bij de kassa of telefonisch gebruik maken van onze annuleringsregeling.

 • Je krijgt een De Meerse tegoedbon exclusief € 2,50 per stoel annuleringskosten en eventuele betaalde reserverings/transactiekosten.
 • Let op: Poppodium Duycker hanteert een andere annuleringsregeling. Je kunt kaartjes voor een evenement bij Poppodium Duycker niet meer retourneren. Kijk voor meer informatie op duycker.nl
 • Mocht een voorstelling door ons geannuleerd worden, dan krijg je de kosten op je bankrekening teruggestort
 • Heb je op de dag van de voorstelling toch griepklachten dan kan je je ticket tot 1 uur voor aanvang annuleren, je krijgt een tegoedbon exclusief € 2,50 per stoel annuleringskosten en eventuele betaalde reserverings/transactiekosten. Aangezien wij maar met een zeer beperkt aantal mensen de zaal in mogen, verzoeken wij je dit zo snel mogelijk aan ons door te geven zodat wij nog gasten kunnen bellen die op de wachtlijst staan. Onze Tickets en Informatiebalie is alleen telefonisch te bereiken: 023 – 5563707.

Gehoorondersteuning, voetenbankjes, rolstoel, stoelophogers:
Bij de kassa van De Meerse kan je terecht voor (Coronaproof) gehoorondersteuning. Vraag hiernaar bij één van onze medewerkers op de avond zelf of bij de kassa.
Daarnaast heeft de garderobe ook de beschikking over voetenbankjes en over een rolstoel, die beschikbaar is gesteld door Meyra Hoofddorp. Bij kinder- en familievoorstellingen staan er stoelophogers klaar voor onze kleine gasten.


Kaarten kwijt? Geen paniek!
Het is altijd mogelijk om een duplicaatkaartje aan de kassa te vragen. Wij rekenen voor deze service € 0,50 per kaartje.


Betalen:
Per 1 november 2020 zijn wij cashless.
Je kunt betalen met iDEAL, creditcard, Podium Cadeaukaart of een De Meerse tegoedbon, telefonisch of via de website.
Ben je in het bezit van een Cultureel Jongeren Pas (CJP) neem deze mee bij aanvang van de voorstelling. Bij het scannen van de kaartjes wordt er om deze pas gevraagd ter controle.


Onze prijzen zijn inclusief: BTW, theatertoeslag, servicekosten, garderobe en drankje.

Let op: bij kinder-, familievoorstellingen, culturele verhuringen en bij Duycker is de prijs exclusief drankje. Op onze website staat per voorstelling duidelijk aangeven welke voorstellingen inclusief drankje zijn.


Reserverings- en transactiekosten op een rijtje: 

 • Bij de kassa: gratis
 • Telefonisch reserveren en ophalen bij de kassa: € 2,-
 • Telefonisch reserveren en kaarten toesturen: € 4,-
 • Via de website bestellen:
  – betalen met iDEAL: € 1,- p/ticket met een max. van € 2,- p/bestelling
  – kaarten laten toesturen: € 2,-

Ons scansysteem kan ook je kaartjes vanaf je telefoon lezen.


Huisregels:

 • Het is niet toegestaan om kinderen onder de 10 jaar zonder begeleiding toe te laten tot de voorstelling.
 • Als de voorstelling begonnen is, is er helaas geen toegang meer mogelijk en kunnen wij u ook geen geld retour of tegoedbon geven.
 • Aanwijzingen van personeel van onze theaters dienen opgevolgd te worden. Dit kan ook betekenen dat je andere plaatsen krijgt toegewezen.
 • Het kopen van toegangskaarten met het oogmerk ze met winst door te verkopen is NIET toegestaan.
 • Het maken van foto-, video- of geluidsopnamen is niet toegestaan. Telefoon moet uitgeschakeld zijn of op

Algemene voorwaarden:
De algemene voorwaarden van de ‘Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies’ zijn van toepassing op Schouwburg De Meerse. Meer informatie: www.vscd.nl

Door middel van Google Street View kun je online door Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis wandelen. Bekijk de 360 graden foto’s van Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis.


De Meerse behoudt zich het recht om de voorstellingen en prijzen vermeld in seizoensbrochure of website te wijzigen.