Algemene informatie en verkoop

Laatste update 1 juli 2021:

Is je voorstelling geannuleerd dan heb je daar mail over ontvangen en heb je je geld retour of tegoedbon ontvangen.
Mocht de voorstelling opnieuw geboekt zijn in het nieuwe seizoen (sep 2021 tm juni 2022), dan dien je opnieuw tickets te kopen. Er staat bij de betreffende voorstelling op de website geen informatie over verplaatsing/annulering.

Is je voorstelling verplaatst dan heb je daar mail over gekregen en blijft je oude ticket geldig (tenzij anders vermeld). Er staat bij de betreffende voorstelling op de website wanneer de mail is verstuurd over de verplaatsing. Naast de datum is de locatie en het tijdstip vaak gewijzigd én is de zaal tot en met december ongeplaceerd.


VERKOOP:
Wij verkopen voorlopig voor voorstellingen tot en met december binnen de 1,5 meter capaciteit zonder test- of vaccinatiebewijs. Dit betekent dat je op dit moment niet je eigen stoelen kan kiezen (ongeplaceerde verkoop) voor voorstellingen tot eind december.

Mochten wij toch besluiten over te gaan op 100% capaciteit voor voorstellingen tot en met december met een test- of vaccinatiebewijs dan krijgen alle ticketkopers hier bericht over. Deze beslissing zal uiterlijk half augustus 2021 genomen worden. Je hebt altijd het recht om je ticket te annuleren en je geld terug of tegoedbon te vragen (tot 48 uur voor aanvang voorstelling).

Voor voorstellingen vanaf januari 2022 verkopen wij tickets met 100% capaciteit en kan je wel je eigen stoelen kiezen (geplaceerde verkoop). Of er dan een test- of vaccinatiebewijs nodig is, hangt af van de richtlijnen volgens het RIVM.

Klik hier voor informatie over verplaatste en geannuleerde voorstellingen.
Klik hier voor contact.

– De Meerse  Grote Zaal/Kleine Zaal, Raadhuisplein 3 – 5, Hoofddorp
of
– Het Oude Raadhuis,
Hoofdweg 675 (Westzijde), Hoofddorp
Klik hier voor locaties en parkeren.


Placering bij Kindervoorstellingen:
Kinderen onder de 12 jaar mogen naast andere kinderen/volwassenen zitten uit niet hetzelfde huishouden. Om goed overzicht te houden verzoeken wij je om daadwerkelijk een volwassen ticket én kindertickets te kopen. Wij kunnen dan zien hoeveel stoelen wij nog vrij hebben.

 • Vanwege de ingewikkelde placering verzoeken wij je dringend de instructies van ons personeel op te volgen. Dit kan betekenen – vanwege het aantal stoelen – dat kinderen niet tussen twee volwassenen in geplaatst kunnen worden.

Minder valide, rolstoelplaatsen of groepsreserveringen:
Wanneer je rolstoelplaatsen wilt reserveren of meer dan 10 kaartjes per persoon, dan zijn wij je graag van dienst. Neem contact met ons op: 023-5563707.

Heb je een rolstoelplaats gereserveerd in de zaal of ben je minder valide, meld je dan voor aanvang van de voorstelling bij één van onze medewerkers. Wij zullen dan regelen dat je op een veilige wijze de zaal in en uit kan.


Annuleren:
Heb je kaarten voor een voorstelling maar ben je helaas verhinderd, dan kun je tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling bij de kassa of telefonisch gebruik maken van onze annuleringsregeling.

 • Je krijgt een De Meerse tegoedbon exclusief € 2,50 per stoel annuleringskosten en eventuele betaalde reserverings/transactiekosten.
 • Let op: Poppodium Duycker hanteert een andere annuleringsregeling. Je kunt kaartjes voor een evenement bij Poppodium Duycker niet meer retourneren. Kijk voor meer informatie op duycker.nl
 • Mocht een voorstelling door ons geannuleerd worden, dan krijg je de kosten op je bankrekening teruggestort
 • Heb je op de dag van de voorstelling toch griepklachten dan kan je je ticket tot 1 uur voor aanvang annuleren, je krijgt een tegoedbon exclusief € 2,50 per stoel annuleringskosten en eventuele betaalde reserverings/transactiekosten. Aangezien wij maar met een zeer beperkt aantal mensen de zaal in mogen, verzoeken wij je dit zo snel mogelijk aan ons door te geven zodat wij nog gasten kunnen bellen die op de wachtlijst staan. Onze Tickets en Informatiebalie is telefonisch te bereiken: 023 – 5563707.

Gehoorondersteuning, voetenbankjes, rolstoel, stoelophogers:
Bij de kassa van De Meerse kan je terecht voor (Coronaproof) gehoorondersteuning. Vraag hiernaar bij één van onze medewerkers op de avond zelf of bij de kassa.
Daarnaast heeft de garderobe ook de beschikking over voetenbankjes en over een rolstoel, die beschikbaar is gesteld door Meyra Hoofddorp. Bij kinder- en familievoorstellingen staan er stoelophogers klaar voor onze kleine gasten.


Kaarten kwijt? Geen paniek!
Het is altijd mogelijk om een duplicaatkaartje aan de kassa te vragen. Wij rekenen voor deze service € 0,50 per kaartje.


Betalen:
Per 1 november 2020 zijn wij cashless.
Je kunt betalen met iDEAL, creditcard, Podium Cadeaukaart of een De Meerse tegoedbon, telefonisch of via de website.
Ben je in het bezit van een Cultureel Jongeren Pas (CJP) neem deze mee bij aanvang van de voorstelling. Bij het scannen van de kaartjes wordt er om deze pas gevraagd ter controle.


Onze prijzen zijn inclusief: BTW, theatertoeslag, servicekosten, garderobe en drankje.

Let op: bij kinder-, familievoorstellingen, culturele verhuringen en bij Duycker is de prijs exclusief drankje. Op onze website staat per voorstelling duidelijk aangeven welke voorstellingen inclusief drankje zijn.


Reserverings- en transactiekosten op een rijtje: 

 • Bij de kassa: gratis
 • Telefonisch reserveren en ophalen bij de kassa: € 2,-
 • Telefonisch reserveren en kaarten toesturen: € 4,-
 • Via de website bestellen:
  – betalen met iDEAL: € 1,- p/ticket met een max. van € 2,- p/bestelling
  – kaarten laten toesturen: € 2,-

Ons scansysteem kan ook je kaartjes vanaf je telefoon lezen.


Huisregels:

 • Het is niet toegestaan om kinderen onder de 10 jaar zonder begeleiding toe te laten tot de voorstelling.
 • Als de voorstelling begonnen is, is er helaas geen toegang meer mogelijk en kunnen wij u ook geen geld retour of tegoedbon geven.
 • Aanwijzingen van personeel van onze theaters dienen opgevolgd te worden. Dit kan ook betekenen dat je andere plaatsen krijgt toegewezen.
 • Het kopen van toegangskaarten met het oogmerk ze met winst door te verkopen is NIET toegestaan.
 • Het maken van foto-, video- of geluidsopnamen is niet toegestaan. Telefoon moet uitgeschakeld zijn of op

Algemene voorwaarden:
De algemene voorwaarden van de ‘Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies’ zijn van toepassing op Schouwburg De Meerse. Meer informatie: www.vscd.nl

Door middel van Google Street View kun je online door Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis wandelen. Bekijk de 360 graden foto’s van Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis.


De Meerse behoudt zich het recht om de voorstellingen en prijzen vermeld in seizoensbrochure of website te wijzigen.