20 jul 2020

Status voorstellingen 13 mrt tot 1 juni 2020

Overzicht verplaatsingen en annuleringen update: 20 juli 2020

Geen mail ontvangen terwijl in bovenstaand overzicht je voorstelling wél op geannuleerd of verplaatst staat? Neem in dat geval contact op met onze Tickets en Informatiebalie. Deze is telefonisch bereikbaar 023 – 5563700.

Openingstijden Tickets en Informatie: Telefonisch en kassa open (maandag tm vrijdag):

6 juli t/m 10 juli: 09.00 – 17.00 uur
13 juli t/m 7 aug: 09.00 – 13.00 uur
10 aug t/m 14 aug: 09.00 – 17.00 uur

Bij voorstellingen: 2 uur vóór aanvang van de voorstelling (let op: kaartverkoop is alleen online mogelijk).


Overzicht berichtgeving aan alle kaartkopers van De Meerse:

29 mei 2020 – tussentijdse berichtgeving
18 mei 2020 – tussentijdse berichtgeving
1 mei 2020 – tussentijdse berichtgeving
7 april 2020 – tussentijdse berichtgeving
25 maart 2020 – berichtgeving over voorstellingen tot 1 juni  incl. informatie nieuwe seizoen
15 maart 2020 – berichtgeving over voorstellingen tot 6 april
13 maart 2020 – berichtgeving over voorstellingen tot 31 maart


1 mei 2020:

Vanuit de branche-organisatie (VSCD) is er inmiddels groen licht gegeven voor het communiceren en afhandelen van definitief geannuleerde voorstellingen. Aangezien we nog niet weten wanneer wij weer open mogen, hebben wij deze voorstellingen nog niet geheel in kaart kunnen brengen. Van een aantal voorstellingen weten wij het inmiddels wél zeker en zullen wij vanaf volgende week starten met het communiceren over de afhandeling van deze geannuleerde voorstellingen naar de betreffende kaartkopers. Wij communiceren over de afhandeling per voorstelling.


9 april 2020:

Schouwburg De Meerse sluit zich aan bij de landelijke campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’.

Samenvatting:

In samenspraak met onder meer de verschillende brancheorganisaties in de culturele sector, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt is een regeling opgesteld die oplossingen biedt voor deze uitzonderlijke situatie.
De organisaties komen met passende oplossingen voor de houders van tickets, de bezoekers. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, wedstrijd, festival, concert of tentoonstelling. Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ticketkopers in veel gevallen ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen. Uiteraard blijft daarnaast de mogelijkheid bestaan om je geld terug te vragen. 

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Meer informatie op: www.bewaarjeticket.nl

Alle theaters en poppodia gaan nu hard aan de slag om deze mogelijkheden binnen hun systemen in te regelen. 


7 april 2020: Alle voorstellingen tot 1 juni 2020 geannuleerd.

I.v.m. de coronacrisis annuleert Schouwburg De Meerse (incl. Het Oude Raadhuis) volgens de richtlijnen van de RIVM alle voorstellingen tot 1 juni 2020.

Wat betekent dat voor bezoekers van die voorstellingen?
Gekochte tickets blijven geldig. Wij proberen de voorstellingen te verplaatsen. We brengen je in een later stadium op de hoogte over eventuele verdere consequenties of de nieuwe speeldata. Dit hangt ook af van de berichtgeving vanuit de overheid over de duur van de huidige maatregelen. Bezoekers die een ticket hebben voor een voorstelling houden wij per mail op de hoogte.
Wij begrijpen dat je vragen hebt over de afhandeling van de afgelaste voorstellingen. Wij vragen je echter om begrip voor de grote impact op de organisatie die dit besluit met zich meebrengt en verzoeken je om op dit moment geen contact op te nemen met ons. Zodra er meer bekend is zullen bezoekers van ons bericht ontvangen.

Wij volgen in deze coronacrisis het beleid van onze brancheorganisatie VSCD. Dat houdt op dit moment – voor alle aangesloten theaters – het volgende in:

  • Inhaaldata en geannuleerde voorstellingen worden nog niet gecommuniceerd met het publiek.
  • Communicatie over inhaaldata en annulering vindt collectief plaats, waarbij we streven om dit te doen binnen 5 kalenderdagen na het bericht dat de theaters weer open mogen.

Verhuringen tot 1 juni afgelast
De genoemde maatregelen treffen helaas ook alle (verhuur)activiteiten in ons theater. Op dit moment kunnen wij nog geen uitspraak doen over eventuele (financiële) consequenties hiervan. Wij wachten de uitspraak hierover van de brancheorganisatie af.

Galerie De Meerse
Onze galerie blijft gesloten tot 1 juni 2020. De huidige expositie is te zien op Facebook (pagina: De Meerse Beeldende Kunst) en Instagram (pagina: Galerie De Meerse).

(Telefonische) Bereikbaarheid
Het Cultuurgebouw is gesloten. Er wordt vanuit huis gewerkt.
Tickets en Informatiebalie is vanaf dinsdag 14 april 2020 op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 13:00 uur (023 – 5563700).

Gaat de start van de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (2020/2021) door in mei?
Er kan op dit moment door de theaters geen seizoenbrochure 20/21 uitgebracht worden. De programmering voor 20/21 beweegt mee met de ontwikkelingen van de komende periode. De start van de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen (half mei 2020) zal verschoven worden naar een later moment. Zodra wij weer een duidelijke planning hebben, zullen wij iedereen daarover tijdig informeren.

Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele ontwikkelingen en mooie online initiatieven.

Dank voor het begrip, blijf gezond en tot snel!

TEAM DE MEERSE


Meer informatie over onze zusterorganisaties binnen Het Cultuurgebouw; klik hier.