25 mrt 2020

Alle voorstellingen tot 1 juni 2020 geannuleerd

UPDATE 25 MAART 2020 

Alle voorstellingen tot 1 juni 2020 geannuleerd.

I.v.m. de coronacrisis annuleert Schouwburg De Meerse (incl. Het Oude Raadhuis) volgens de richtlijnen van de RIVM alle voorstellingen tot 1 juni 2020.

Wat betekent dat voor bezoekers van die voorstellingen?
Gekochte tickets blijven geldig. Wij proberen de voorstellingen te verplaatsen. We brengen je in een later stadium op de hoogte over eventuele verdere consequenties of de nieuwe speeldata. Dit hangt ook af van de berichtgeving vanuit de overheid over de duur van de huidige maatregelen. Bezoekers die een ticket hebben voor een voorstelling houden wij per mail op de hoogte.
Wij begrijpen dat je vragen hebt over de afhandeling van de afgelaste voorstellingen. Wij vragen je echter om begrip voor de grote impact op de organisatie die dit besluit met zich meebrengt en verzoeken je om op dit moment geen contact op te nemen met ons. Zodra er meer bekend is zullen bezoekers van ons bericht ontvangen.

Wij volgen in deze coronacrisis het beleid van onze brancheorganisatie VSCD. Dat houdt op dit moment – voor alle aangesloten theaters – het volgende in:

  • Inhaaldata en geannuleerde voorstellingen worden nog niet gecommuniceerd met het publiek.
  • Communicatie over inhaaldata en annulering vindt collectief plaats, waarbij we streven om dit te doen binnen 5 kalenderdagen na het bericht dat de theaters weer open mogen.

Verhuringen tot 1 juni afgelast
De genoemde maatregelen treffen helaas ook alle (verhuur)activiteiten in ons theater. Op dit moment kunnen wij nog geen uitspraak doen over eventuele (financiële) consequenties hiervan. Wij wachten de uitspraak hierover van de brancheorganisatie af.

Galerie De Meerse
Onze galerie blijft gesloten tot 1 juni 2020. De huidige expositie is te zien op Facebook (pagina: De Meerse Beeldende Kunst) en Instagram (pagina: Galerie De Meerse).

(Telefonische) Bereikbaarheid
De kassa/receptie en het kantoor zijn op het moment gesloten.

Gaat de start van de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (2020/2021) door in mei?
Er kan op dit moment door de theaters geen seizoenbrochure 20/21 uitgebracht worden. De programmering voor 20/21 beweegt mee met de ontwikkelingen van de komende periode. De start van de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen (half mei 2020) zal verschoven worden naar een later moment. Zodra wij weer een duidelijke planning hebben, zullen wij iedereen daarover tijdig informeren.

Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele ontwikkelingen en mooie online initiatieven.

Dank voor het begrip, blijf gezond en tot snel!

TEAM DE MEERSE

Meer informatie over onze zusterorganisaties binnen Het Cultuurgebouw; klik hier.

Meer informatie over het coronavirus:
RIVM
Gemeente Haarlemmermeer